Titujt

Deti i Vdekur, rezervuari më i madh i kripës në botë

deti-vdekur-3

Deti i Vdekur, cilësohet si deti më i kripur në botë. Kripesia është aq e madhe sa që në të nuk ka jetë, përvec disa mikroorganizmave-bakterje. Është det i mbyllur dhe bregun e tij e ndajnë Izraeli dhe Jordania, dhe e ka nji rrjedhë, lumin Jordan. Kripesia e tij është 30%, gjë që është 9 herë më e lartë se uji i zakonshëm i detrave. Është i gjatë 67 km dhe i gjërë deri në 18 km. Thellësia e detit të vdekur është 330 m.

deti-vdekur-2

deti-vdekur-1

Comments are closed.

Scroll To Top